marți, 25 ianuarie 2011

KulturHAUS - ''New&Cool'' Concept



Doresc sa va prezint un loc extraordinar unde culturile se pot imbina in maniera absoluta, unde este necesar sa ai talent , spirit , atitudine si nu numai ... Pentru a intra in detalii am reusit sa inteleg mai bine acest concept de la Sava Ionut Daniel , Fashion&Art PR.


KulturHAUS 

New Concept... un loc unde manifestările culturale de orice fel (concerte live, expoziții de fotografie, grafică sau pictură, cenacluri literare, vizionări de filme de artă, teatru experimental, art-performance, artă monumentală, arhitectură, scenografie și teoria costumului, experimente, etc.) sunt la ele acasă....

Cool Concept...un loc unde ne ducem pentru a fi la rândul nostru "cool". Vom învăța în curând că pentru a fi fi "cool" avem nevoie în primul rând de două lucruri: o atitudine potrivită și un "look" corespunzător. Nu sunt suficiente anumite mărci sau croieli de haine. Contează și cum le purtăm, cum ne vin, cât de siguri pe noi suntem în ele. Apoi contează accesoriile. Nu trebuie abuzat. Ci doar găsite cele mai potrivite. Contează muzica, contează spiritul, contează filosofia din spate, contează să fii "din zonă". Și contează atitudinea.

Discoteque...În timpurile noastre, există doar două feluri de "discoteci", lucru care este valabil oriunde în lumea civilizată. Există așa numitele locuri "de fițe" în care accentul se pune pe rezervarea meselor (căci dacă nu ai masă rezervată se cheamă că ești "amărăștean"), pe sticlele de băuturi alcoolice și energizantele aferente de pe masă, pe însoțitoarele cât mai blonde și despuiate ce dansează pe o rază de un metru în jurul mesei, pe mașina din parcare, pe mărcile de haine cât mai la vedere, și desigur pe stilul de dans caracteristic. Și există genul de "discotecă" cool, unde se ascultă complet alt gen de muzică, unde amenajarea este virată mult spre "junk", unde nu se fac rezervări la mese, unde nu se vând sticlele de alcool "la ofertă" cu energizantele, unde nu se poartă mărcile de haine la vedere și unde nu contează mașina pe care ai lăsat-o în parcare. Și nici cantitatea de bani pe care o ai prin buzunare. Unul dintre cele două genuri definește și "discoteca" de la subsolul lui Kulturhaus.

Kulturi alternative ... Kulturhaus militează cu toate puterile pentru dezvoltarea culturilor alternative în peisajul cultural românesc. Denumite impropriu "subculturi", manifestările artistice alternative sunt "arătate cu degetul" și înfierate de către orice puritan serios. Prin aceasta, ele sunt "târâte" în derizoriu, stigmatizate, și în final parcate undeva la marginea societății conservatoare. "Subculturile" rimează în urechile cetățeanului vajnic cu "subspeciile". O formă de nevertebrate, precum ameobele sau paramecii.

Kultur Shop ... Muzica, librarie , arta vizuala , merchandising , hand-made , subculturi & funny stuff

Sala expozitie de fotografie , sala concerte....

KulturFEST




Location : Kulturhaus

Str.Sfânta Vineri nr.4, sector 3, Bucuresti, Romania
office@kulturhaus.ro
tel :021.313.55.92
Fax:021.315.47.86


IntervieW 


  1. Myra : Conceptul ‘’Kulturhaus’’ il asociez mult cu ‘’360° art globalization’’…Cum a luat nastere acest concept ?


Sava Ionut Daniel : 
      Dorind sau nedorind asocierea , KulturFEST se incadreaza in acest  stereotip  de explorare a artei .  Vorbim la nivelul national , ni s au alaturat pe parcursul celor doua editii a festivalului artistii din mai multe colturi ale tarii pe diferite domenii artistice cum ar fii : fashion design , teatru si film , fotografie , muzica  .


Totul a inceput in octombrie 2010 cand ne-am dat seama , mai multi artisti , ca impreuna punand bazele unui concept  reusim sa redam ceea ce simtim noi si nu numai atat , sa impartasim acest lucru publicului doritor de arta si frumos . 

Myra : L-ai putea descrie in 3 cuvinte…?

Sava Ionut Daniel : O descriere a unui festival ce implica mai multe ramuri ale artei , numerosi artisti  ,  este greu de realizat in 3 cuvinte , insa incerc si il cataloghez : All under one roof  !!!

Myra : Multe initiative ‘’indraznete’’ din partea voastra, printre care KulturMARKT care a avut un succes naucitor … Cum reusiti sa dati valoare acestui concept pe piata romaneasca?

Sava Ionut Daniel :  Noi mergem pe premisa calitate si nu cantitate .  Am colaborat cu designeri care au reprezentat Romania la  Londra , Paris , Tokyo , Atena  ,  piese de teatru ce sunt jucate pe scenele mari ale teatrelor , filme cu premii internationale , fotografi  cu un cv demn de invidiat ...
Toate acestea  atrag privirea oamenilor si nu numai  ,  avem deosebita placere de a le   arata creatiile artistilor contemporani .


Myra : Cat este de important conceptul ‘’Kulturi Alternative’’ si ce scop are acesta?

Sava Ionut Daniel :    Are o importanta foarte mare , deoarece este un lucru pozitiv , o instigare la cultura .

Scopul nostru este de a cultiva tineretul , sa promovam noi idei , directii  ,  sa dezvaluim arta frumosului . 


Myra : ‘’Kultures game’’ are un rol important, iar arta este ‘’unica’’. Este dificil sa combini toate laturile artei pentru a crea un eveniment gen ‘’KulturFEST’’? 

Sava Ionut Daniel : Noi incercam sa ii multumim pe artisti , artistii la randul doresc sa multumeasca publicul iar prin acest cerc  se poate realiza un asemenea festival .  Este nevoie de multa munca , dorinta ,  comunicare si nu in ultimul rand pasiune .

  
Myra : Ce scop are acesta?

Sava Ionut Daniel :   Dupa cum am mai si zis in randurile de mai sus , scopul nostru este acela de a cultiva tanara generatia , de a o instiga spre arta frumosului , sa renunte la lucrurile negative sa le descretim fruntile .  Si doar prin unitate  se reuseste , sa realizam o familie mare de artisti  pentru ca fiecare sa isi exprime starile prin ceea ce face .

Myra : Crezi ca lipsesc evenimente de genul pe piata romaneasca?

Sava Ionut Daniel :  Cu siguranta pe piata romaneasca lipsesc multe , insa nu trebuie sa fim pesimisti ci din contra ...  Sa dam startul la cat mai multe lucruri noi , sa avem o viziune mai deschisa si sa nu ne mai mire niste lucruri care pana la urma sunt absolut normale . 

Myra : ‘’Team-Work’’ is a must-have pentru a realiza un eveniment de succes… , iar multe persoane nici nu stiu cat este de importanta munca ‘’din culise’’ … Descrie-mi putin reteta succesului din acest punct de vedere…

Sava Ionut Daniel :    Multi cred ca stiu , de unul singur nu reusesti . Ai nevoie de o echipa , care sa iti fie alaturi , prieteni , indrumari , spirit de echipa . Acolo unde sunt multi pe aceeasi nisa ideile si oportunitatile sunt mai numeroase si ai de unde selecta lucrurile care apoi vor fii puse in valoarea prin diferite proiecte .
Myra : Fiecare dintre organizatori are anumite responsabilitati (banuiesc J ) . Care este rolul tau si cat este de important pentru tine?

Sava Ionut Daniel :   Da asa este ,  toti realizam un lucru insa fiecare cu sarcina sa . Fiind fashion & art  pr , cunosc zilnic oameni care reusesc sa faca lucruri geniale in aceasta tara , iar rolul meu aici este de ai aduce in cadrul KulturFEST .

Myra : Pasiunea ta pentru arta , in general , este evidenta. Care a fost evenimentul care ti-a placut in mod desavarsit?

Sava Ionut Daniel :  Pasiunea  pentru arta este de ceva timp si din aceasta cauza am si terminat  Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava .  Evenimentul de care imi aduc aminte cu drag  si mi-a placut a fost  ,,CLUJ   FASHION WEEK In Memoriam Alexander McQueen ‘’  unde am fost pr , si am avut onoarea de a avea ca invitat special pe  DIANE PERNET  (cult fashion journalist/blogger )


 Myra : Ce valori lipsesc pe piata modei romanesti?

Sava Ionut Daniel :   Eu mi-as dori sa se dea mai multa importanta  generatiei tinere . Sa li se acorde un sprijin financiar , mai multa mediatizare , pentru ca au potential . Ideile lor sunt mai nonconformiste , si de acest lucru avem nevoie aici in tara dupa care sa iesim pe plan international .

Myra : Designer preferat….

Sava Ionut Daniel :   De la noi , Rozalb de Mura    , cat despre ceilalti :P  imi plac multi : Damir Doma , Martin Margiela , Thierry Mugler …

Myra : Brand preferat….

Sava Ionut Daniel : Un brand preferat ar fi Fred Perry pentru ca sunt atras de influentele british’ .
Myra : Ce personalitate ai dori sa intalnesti si ce intrebare i-ai adresa?

Sava Ionut Daniel : Sincer sa fiu in momentul de fata nu am preferinte privind acest aspect . Am intalnit diferite personalitati  din domeniul modei , ca despre asta imi face placere sa vorbesc si am discutat de la lucruri normale pana la diferite picanterii din backstage . 

Myra : Descrie-mi pasiunea ta in 3 cuvinte…

...      Fastuoasa , mirifica , sensibila .



 by Myra




 KulturFEST

In perioada 27 - 30 ianuarie 2011 va avea loc a doua editie KulturFEST in cadrul careia vor fi organizate targuri de haine (printre care: Iris Serban Atelier Aiurea si Royal Junkie) si vor avea loc vizionari de filme, de lungmetraj, cunoscute (precum "Eu cand vreau sa fluier, fluier", "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii") dar si visuals, muzica buna (concert Sophisticated Lemons si party cu DJ Julian) si teatru ("Lectia" lui Eugen Ionescu).
Totul se va desfasura pe parcursul a 4 zile iar intrarea este libera.
Iata programul targului:

JOI 27 IANUARIE 2011
18:00 - FILM:
"Eu cand vreau sa fluier, fluier"
19:00 - REVISTA FORMAJE
Formaje TV / Visuals
photo gallery
21:00 - Concert - Sophisticated Lemons
- Dj: Julian

VINERI 28 IANUARIE 2011
18:00 - FILM :
"Ryna"
20:00 - Teatru
"Lectia" de Eugen Ionescu, cu Ralu Felezeu si Gabriel Sandu
________________________________________________________
SAMBATA 29 IANUARIE 2011
12:00 - Targ de haine ( Iris Serban, Bianca Popp, Alina Ene, Florin Dobre, Diana Nita, Andra Clitan, Les Debutants, Lana, Diana Vasilescu, Oana Radu, Diana Anghel, Atelier Aiurea, Custom Garage, GIUKA by Georgiana Nicolaescu, Royal Junkie)
Ceramica : Adina Cioran
15:00 - FILME:
"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"
18:00 - "Peste mana" cu Andrei Isfan
Incursiune in lumea cartilor de joc
________________________________________________________
DUMINICA 30 IANUARIE 2011
12:00 - Targ de haine (Iris Serban, Bianca Popp, Alina Ene, Florin Dobre, Diana Nita, Andra Clitan, Les Debutants, Lana, Diana Vasilescu, Oana Radu, Diana Anghel, Atelier Aiurea, Custom Garage, GIUKA by Georgiana Nicolaescu, Royal Junkie)
Ceramica : Adina Cioran
14:00 - Filme
R : "Eu cand vreau sa fluier, fluier"
R : "Ryna"
R : "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"
16:00 KENDAMA Romania
20:00 - Teatru
"Manual de folosinta al adolescentului" text de Aura Stuparu
Nu uita, intrarea este gratuita!

By Diva Hair 





Myra's Human Genetic Evolution

Promuovi anche tu la tua Pagina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu