marți, 16 noiembrie 2010

Doina Pirau IntervieW - ''LVXVS FASHION''





  1. Cum ai descrie femeia Doina Pirau?


D.P. : Femeia Doina Pirau are o eleganţă înnăscută, are o viaţă plină de stil şi rafinament. Acest lucru vine din interiorul persoanei si se transpune in atitudine si stil vestimentar. O femeie conştientă de propria feminitate care are forţa de a arăta acest lucru având totodata o personalitate captivantă.


  1. Cum ai descrie brand-ul Doina Pirau?

D.P. : Chiar dacă este la început, brand-ul Doina Pirau are ca trăsături fundamentale calitatea şi design-ul şi îşi propune să prezinte publicului colecţii cu adevărat valoroase din punct de vedere creative.


  1. Denumeste 3 lucruri care te-au inspirat in ultima colectie…

D.P. : Pot spune ca totul a pornit de la o idee pentru crearea unei genţi, fapt care a avut un impact asupra mea. Acest model iniţial a devenit astfel punctul central în jurul căruia am dezvoltat şi construit întreaga colecţie, atât în ceea ce priveşte rochiile, genţiile cât şi o parte din încălţăminte.


  1. Cum vezi dezvoltarea brand-ului ‘’Doina Pirau’’ in Romania?

D.P. : Sper să am o dezvoltare progresivă şi să pot oferi motive întemeiate pentru a câştiga increderea publicului consumator de moda.


  1. Prin ce ar trebui sa se diferentieze un designer pentru a avea succes ?

D.P. : Aş putea să spun ce cred că ar trebui să facă un designer pentru a avea succes: să nu se lase influenţat, dacă crede cu tărie într-o idee să meargă până la capăt.


  1. Un detaliu ‘’cool’’ care face parte din ultima colectie …

      D.P. : Cred că un detaliu cool şi mai puţin obişnuit este reprezentat de combinaţia de piele cu voal, piele pe care am prelucrat-o manual – proces care necesită timp şi multă atenţie în realizarea perforaţiilor.


  1. Fusta sau pantaloni?

D.P. : Mă simt bine atât în fustă cât şi în pantaloni.

  1. Cu ce fel de accesorii…?

D.P. : Dacă se potriveşte asociez fusta cu o curea care să marcheze zona taliei, iar pantalonul, spre exemplu unul cu croi clasic, îl port tot timpul cu o pereche de sandale sau cu pantofi cu toc înalt.


  1. Trei ajective pentru tinuta preferata…

D.P. : Elegantă, impecabilă şi confortabilă.

  1. Cum te imbraci cand doresti sa fii ‘’different’’...?

      D.P. : Se întâmplă lucrul acesta de fiecare dată când apelez la o piesă vestimentară deloc comună din garderobă.

  1. Iti place shopping-ul?

D.P. : Când am nevoie de ceva anume fac şi lucrul acesta cu mare plăcere deşi găsesc destul de greu obiectele pe care le doresc. De multe ori ajung sa le creez singură.


  1. Unde anume faci shopping?

D.P. : Pentru ca diversitatea de magazine este mare obişnuiesc să mă îndrept spre mall-urile din Cluj dar nu exclud celelalte magazine. De fiecare dată când călătoresc intr-un oraş nou îmi place să explorez oferta din magazinele locale.



  1. Designeri preferati…?

D.P. : John Galliano, pentru că prin colecţiile şi prezentările sale de modă reuşeste să inducă spectatorului o stare specială de poveste.

  1. Culoarea care te inspira cel mai mult in colectiile tale …?

D.P. : Imi plac foarte mult culorile şi nu aş putea să mă limitez la una singură, chiar am un proiect în care îmi propun să explorez mai mult partea de coloristică.


  1. Exista o persoana pe care o admiri pentru stilul sau? Cine anume?

D.P. : O admir pe Sophia Loren.


  1. Cum reusesti sa transformi un look de zi in unul de noapte?

D.P. : Cel mai la indemana ar fi schimbarea încălţămintei şi a accesorilor de mână ( poşetă, geantă, plic...) dupa care bineînţeles schimbarea coafurii, a machiajului şi a bijuteriilor fac o mare diferenţă.


  1. Lucrul cel mai important din poseta…

D.P. : Aş spune portmoneul. Iar dacă e un portmoneu din piele Doina Pirau cu atat mai bine. J

  1. Ce accesorii definesc femeia Doina Pirau?

D.P. : Cu siguranţă geanta şi pantofii.


  1. Lucrul preferat din dulap?

D.P. : Am un sacou foarte special pentru mine, are un croi deosebit cu influenţe din anii ’80 si are o culoare albastru neon.





  1. Your passion is….

D.P. : Moda în toate aspectele ei. Mă pasionează toate aspectele unei ţinute, de la îmbrăcămintea propriu-zisa, genţi, încălţăminte, până la bijuterii, diferite alte accesorii, coregrafia si fotografia de moda…


  1. Este important in lumea modei un look recunoscut?

D.P. : Sigur, cred că orice designer spre asta tinde, să-şi stabilească propriul stil care să fie recunoscut. Este ideal să fi recunoscut dupa creaţii şi consider că abia atunci cineva se poate numi creator de moda.


  1. Credeti ca fashion-blog-urile sunt importante?

D.P. : Cred că sunt foarte importante, este un mijloc prin care tot ce e nou şi proaspăt poate să ajungă la cei interesaţi în timp real. Dar şi aici cititorul trebuie să selecteze pentru că nu toţi blogg-erii au capacitatea necesară de a analiza sau de a transmite informaţii corecte.


  1. Ce nu ar trebui sa lipseasca la un fashion-blog?

D.P. : Informatia.

  1. Trei lucruri care descriu ClujFashionWeek…

D.P. : Dorinţă, adaptabilitate şi forţă...forţa de a continua.

25. Moda in Transilvania...?

D.P. : Cred în energia acestui loc, cred în inventivitatea designerilor, Transilvania este un loc prielnic pentru dezvoltarea creativităţii. Cu puţină preocupare se pot găsi atât resurse umane cât si materiale iar printr-un efort comun care implică o colaborare între designer, unităţi de producţie, instituţii financiare, presa de specialitate, critici de modă şi diferite actiuni de promovare pot conduce la realizarea unor produse competitive şi pe plan internaţional şi de ce nu “made in Transilvania” sa reprezinte o garanţie a calităţii produselor.



Myra's Human Genetic Evolution

Promuovi anche tu la tua Pagina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu