marți, 14 septembrie 2010

Cluj Fashion Week

 'Life is a runway' 

          
          Cluj Fashion Week è il progetto più ambizioso di festival in Romania, e uno dei più complessi in Europa.Un Festival Nazionale della moda combinato con Life Style by Cluj che nasce nel mese di febbraio 2010 .
    
    La  moda viene presentata come forma d’arte, come forma di linguaggio universale, come settore nel quale possono trovare spazio diverse professionalità emergenti come indossatori ed indossatrici, stilisti, modelle e modelli, sarte ecc..
             
   A tal proposito per incentivare e creare uno stimolo emulativo nelle nuove generazioni CFW è riuscito a coinvolgere nel progetto di sostegno delle professionalità locali, STILISTI DI FAMA NAZIONALE, tra i quali Ada Bucsa, Agnes Toma, Alexandra Calafeteanu, Anca Ciataras, Bianca Pop , Carmen Secareanu, Claudia Castrase, Mirela Diaconu, Raluca Coman , Silvia Serban, Wilhelmina Arz e.. suscitando sempre interesse verso uno spettacolo di grande gradimento e qualità.
         
                Cluj Fashion Week


     CLUJ FASHION WEEK reprezinta cel mai ambitios proiect de festival facut in Romania, si unul dintre cele mai complexe din Europa. El se va desfasura in perioada 14-17 Aprilie 2010. Festivalul national de moda si lifestyle CLUJ FASHION WEEK sa nascut, in Februarie 2010, din nevoia lumii modei romanesti de un eveniment amplu care sa o aduca in simfonia celorlalte arte, alaturi de integrarea ei fireasca in life-style-ul modern - in sistem mondial, din 6 in 6 luni. 
             
     Cluj-ul reprezinta un avanpost al creatiei vestimentare romanesti prin numarul mare de designeri credibili si remarcabili, care au reusit sa se integreze deja in sistemul modei romanesti. Universitatea de la Cluj fiind astfel, de departe, pepiniera cu cele mai reprezentative rezultate din Romania.

     Cluj-ul mai are in plus un mediu cultural si academic remarcabil, care inlesneste inradacinarea pe lunga durata a unui eveniment de anvergura si complexitatea multi-arte ale CLUJ FASHION WEEK. Nu in ultimul rind, publicul din Cluj are un puternica aplecare nativa spre stil, o cultura estetica remarcabila si un instinct plastic de inalta tinuta. CFW completeaza tabloul prezentarilor colectiilor de moda cu expozitii de fotografie de moda,si lifestyle, workshopuri, instalatii, video, film, muzica si teatru. CFW va prezenta publicului spectator si, prin intermediul TVR si publicului telespectator, un amestec interesant de domenii plastice, o suma de dialoguri intre arte, intre moda si tot ceea ce inseamna lifestyle-ul autentic de sec XXI.
                    
     Evenimentul CLUJ FASHION WEEK isi doreste sa fie un reper pentru promovarea creatorilor consacrati dar si a tinerilor designeri, aducand in fiecare seara intre 8 si 10 colectii – dintre acestea cel putin 2 fiind dedicate noii generatii de creatori. Alte 2 colectii fiind oferite in fiecare seara designerilor invitati din Franta, Austria, Grecia,  Ungaria si Coreea. Ecuatia festivalului e absolut inedita, niciodata nu a fost incercata o conexiune intre arte de dimensiunea vizata de CFW. Festivalul merge pe o relatia unica intre 20 creatori + invitati speciali, mari personalitati. Adica se iau 20 de creatori de arta contemporana, impreuna cu 20 de fotografi de moda si life-style, li se adauga 20 de designeri de accesorii, apoi cei 20 de designeri vestimentari si apoi se invita cite un mare nume din domenii complementare : DIANE PERNET – fondatoarea celui mai important festival de video din lume: ASVOFF; MIGUEL VILLALOBOS si GRAHAM TABOR – creatori de fotografie si instalatii, apropiati ai festivalului de moda de la Hyeres; CFW reuneste moda cu arta contemporana – un intreg program de manifestari sub ideea de LIVING ART,- arta si creatorii cei mai dinamici ai momentului, de prima linie in definirea miscarii artei contemporane autohtone.

     Moda este pusa impreuna cu filmul in conceptul de STYLE MOVIE, replica de concept nou la reality show-ul de zi cu zi, intr-o noua abordare: TransMedia – viata in film si filmul in viata. Invitatii sectiunii sunt mari personalitati cu viziuni speciale asupra creatiei in film si video. Accesoriile intregesc lumea creatiei vestimentare cu o mare expozitie interactiva reunita sub conceptul inedit de “COMPLEMENTARY ESTETICS”. Fotografia va fi prezenta cu 2 expozitii de anvergura “Lifestyle-ul sec XXI” si “In Memoriam Alexander McQueen”. Alaturi de ele vor fi “paparazzi de style”, ce vor fotografia cele mai in-style tinute din primele 3 zile de festival si care vor avea la final o expozitie spontana cu "Look-ul festivalului CFW”.  Va exista un workshop cu invitatii de renume ai festivalului si cu numerosii creatori prezenti la Cluj, cu tema: “Moda sec XXI”. Impreuna chiar putem sa facem ceva real pentru moda, life-style-ul si cultura romanesca, pentru creatia vestimentara autohtona, in concert deplin cu lumea artistica europeana si mondiala.
              
            Producatorii CFW sunt: Nana Fashion Agency & Avanpremiere Concept
  
            Partenerii CFW sunt: Primaria Cluj, Televiziunea Romana, Evenimentul Zilei, Gett's Studios, Make-up Your Mind by Maria Pauna, Hotelurile: Napoca, West si Golden Tulip, Paradis, Design Yourself, Evodesign, Artis, 247 Fashion Production, Polus Center Cluj, Kantor, Arasound, Obsession Club TIFF – cel mai important festival de film din Romania (tot din Cluj) ASVOFF (A Shaded View on Fashion Film) - cel mai prestigios festival de video din lume – produs de Diane Pernet, Fashion & Style Film Festival. Festivalul de moda si lifestyle CLUJ FASHION WEEK este dedicat memoriei marelui artist Alexander McQueen (1969 – 2010)

                                                                                                                                                         by Lia Mocan 

        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu